Ihmisen energiakenttä osa 4. - Viisi muuta chakraa

Ihmisen energiakenttä-postaussarjan neljännessä osassa pääset tutustumaan viiteen muuhun aika yleiseen chakraan seitsemän päächakran lisäksi.

Chakrat -artikkeliin jatkoa! Meidän seitsemän päächakran lisäksi on olemassa myös viisi muuta useilla ihmisillä tänä päivänä jo kehittynyttä chakraa. Kun puhutaan 12 chakrasta, puhutaan jo korkeammasta värähtelytasosta, johon olemmekin koko ajan kulkemassa. Chakrat on energiapyörteitä ja niitä on ympäri kehoa ihan älyttömiä määriä, mutta jätän käsittelyn näihin 12 chakraan. Kerroin 7 päächakrasta eri artikkelissa, Ihmisen energiakenttä osa 3. -Chakrat.


Maatähtichakra

Maatähti sijaitsee viidestä chakrasta, tai oikeastaan kaikista chakroista alimpana, jalkojemme alla. Maatähti on meidän niin sanottu ankkuri, joka auttaa meitä pysymään maadoittuneena silloinkin, kun juurichakra saattaa heilahdella ihmisen inhimillisissä aallokoissa. Maatähti yhdistää meitä vahvasti luontoenergiaan, äitimaan hoivaavaan ja eheyttävään energiaan, joka pitää kaiken elävän toimintakykyisenä ja elinvoimaisena.

Mitä enemmän maadoitat itseäsi, sitä vahvemmin aktivoit maatähteä. Maatähti auttaa ottamaan käyttöön koko potentiaalimme, koska se yhdistää ylimpien chakrojen korkeampaa värähdettä fyysiseen olemiseen ja toimintaan. Maatähti chakra auttaa siis lähestymään elämäntehtäväänsä. Voit vahvistaa maatähteä kivistä hematiitin tai harmaan akaatin kanssa, huomioimalla väreistä mustavalkoista, harmaata, hopeaa, ruskeaa/ruskeanvihreää.Napachakra

Napachakran kautta pääset ilmaisemaan feminiinisen luomisvoimasi maskuliiniseksi käytännön toteuttamiseksi. Napachakran kautta saat myös yhteyden kaikkeen menneeseen, sielunsopimuksiin, sielunperheeseen sekä sielunveljiin- ja sisaruksiin. Tätä kautta on hyvä tutustua sielunpolkuun, tämän elämän tarkoitukseen, jolloin elämäntyötään on myös tietoisempaa lähteä toteuttamaan. Napachakra on yhteyttä muihin.

Napachakra sijaitsee navan korkeudella, tai ihan vähän navan yläpuolella Solar plexuksen ja sakraalichakran välissä. Väreistä kultaoranssi vahvistaa napachakraa, kivistä lumikvartsi ja howliitti. Napachakraa vahvistaa kohdistamalla huomiota navan alueelle kehossa, värien tai kivien kautta. Kun napachakra on kehittynyt, ihmisen olemus on ystävällinen, empaattinen ja sosiaalinen. Silloin myös kunnioitus niin itseä kuin muitakin kohtaa vahvistuu.


Kausaalichakra

Tämä chakra sijaitsee takaraivon läheisyydessä. Kausaalichakra tasapainottaa feminiinistä ja maskuliinista energiaa. Kausaalichakra onkin feminiinisen energian vahvistaja, yhteys kuuhun. Kausaalichakran kautta voi saada informaatiota korkeimmista värähtelytasoista ja universaalista "tietopankista", joka laajentaa ihmisen ymmärrystä. Sen takia on hyvin tärkeää olla hyvässä yhteydessä itseensä ja hallita mielensä toimintaa. Ylivirittyneeseen mieleen ei mahdu suodattumaan näitä universaaleja ideoita.

Kausaalichakraa vahvistaa kuukivi ja kyaniitti. Väreistä maidonvalkea/valkoinen. Elämällä intuition kautta voi myös vahvistaa kausaalichakraa, sekä esimerkiksi täydenkuun meditaatioilla ja muilla täydenkuun rituaaleilla. Erityisesti valotyöntekijät työskentelevät kausaalichakran kautta, jolloin on olennaista aktivoida ja vahvistaa sitä.


Sielutähti chakra

Sielutähti sijaitsee vähän pään yläpuolella ja se yhdistää korkeimmat värähteet ihmisen luontaisten energioiden tasoille. Sielutähti on maatähden "toinen puolikas", ja sielutähden kautta maatähti saa voimaa korkeimmalle potentiaalin käytölle, jota ihminen pääsee toteuttamaan. Sielutähti on herkkä ja kuljettaa mukana ihmisen uskomuksia, karmaa niin tässä hetkestä kuin menneestäkin, samoin kuin myös tietoa ihmisen lahjoista, kyvyistä ja saavutuksista, jotka kulkevat mukana menneistä elämistä. Tätä kautta voi saada oleellista tietoa sielunsuunnitelmasta.

Sielutähteä vahvistaa itsetuntemuksen syventäminen ja itsensä kanssa työskentely, joka tasapainottaa, puhdistaa ja selkeyttää alitajuntaamme ja näin myös sielutähteä. Väreistä magentanpunainen, eli ihan hieman viininpunaiseen vivahtava punainen, ja kivistä seleniitti vahvistaa sielutähteä. Sielutähteä vahvistaa myös positiiviset ajatukset ja kiitollisuuden kautta eläminen.


Tähtiporttichakra

Tähtiportti on korkein yhteys alkulähteen energioihin. Se sijaitsee sielutähden yläpuolella päämme päällä. Tähtiportin kautta on yhteydessä äärettömään tietoisuuteen ja tämän chakran kautta eläessä on hyvin valaistunut ja pitkälle kehittynyt ihminen. Tähtiportti kantaa mukanaan kaiken ihmisestä sekä aidoimman sisimpäsi, ja yhdistää ihmisen olemusta korkeimpiin energioihin. Sen takia aidoimman ytimesi mukaan ottaminen elämään nostaa elämänlaatua suuresti.

Tähtiportin kehittymistä häiritsee egon kautta eläminen. Mitä aidompaa elämää itseään ja omia tarpeitaan kuunnellen ihminen elää ja mitä paremmassa yhteydessä itsensä kanssa on, vahvistuu myös tähtiportti chakra. Tähtiportti on väriltään kultainen/kirkkaan kullanvalkoinen, joten kultaisen värin huomioiminen ihmisen ympäristössä vahvistaa myös tätä chakraa. Kivistä esimerkiksi sininen kalsiitti ja seleniitti vahvistaa tähtiporttia. Kun maapallon värähtelyt nousevat ajan kuluessa, tähtiportista tulee ihmisen uusi kruunuchakra.

Kategoriat: energiat