+358 40 7227 659

johanna@energiakamariihme.fi

Rekisterinpitäjä

Energiakamari Ihme / Johanna Ihme

Y-tunnus: 2343059-9

Varpukuja 6, 90460 Oulunsalo

Sähköposti: johanna@energiakamariihme.fi

Puhelin: 0407227659

Kotisivu: https://www.energiakamariihme.fi.

Aluksi

Voimassa alkaen 17.11.2022

Energiakamari Ihmeen arvoihin kuuluu korkealaatuinen ja yksilöity asiakaskokemus, joten käsittelen ja kerään tiettyjä tietoja asiakkaista. Tämä takaa juuri sinulle henkilökohtaisesti kohdistetun palvelun ja informaation, jolloin myös itse hyödyt palveluistani parhaiten. Arvostan yksityisyyttäsi ja haluan suojata sitä kaikin tavoin. Haluan myös antaa mahdollisuuden, että voit itse vaikuttaa, mitä tietoja haluat tallennettavan. Tietosuojaselosteesta löydät mitä tietoja tallennetaan, millä periaatteilla sitä käsitellään sekä miten voit itse vaikuttaa tallennettaviin tietoihin.
Suostut sinua koskevien tietojen tallentamiseen käyttämällä Kamarin palveluja, verkkosivua sekä ottamalla yhteyttä, ellet siitä erikseen mainitse. Tietoja kerätään asiakkaan itse antamana, tausta-analytiikan avulla sekä asiakaskohtaamisissa havainnoimalla. Jos sinulla tulee kysyttävää tai haluat ilmoittaa tietojesi tallentamisesta, voit laittaa minulle sähköpostia osoitteeseen johanna@energiakamariihme.fi.

Mitä tietoja asiakasrekisteriin kerätään ja mistä lähteistä

Asiakasrekisteriin kerätään yhteystietoja, joihin yleensä kuuluu nimi sekä sähköpostiosoite, mahdollisesti myös puhelinnumero. Tiedot saadaan asiakkaalta itseltään hänen luovuttaessaan ne yhteydenoton tai palvelun varaamisen yhteydessä. Henkilötietojen kerääminen perustuu asiakassuhteen hoitamiseen, käyttäjien tunnistamiseen ja siten palveluiden tuottamiseen ja kohdistamiseen, markkinointiin, palveluiden laskutuksiin ja sopimus- sekä oikeusvelvoitteiden hoitamiseen. 

Lisäksi asiakasrekisteriin saatetaan joissain tapauksissa kerätä osoite, yrityksen nimi, tiedot käytetyistä palveluista, asiakaspalautteita tai muita keskusteluja ja tiedusteluja tai suostumukset/kiellot. Mitään ylimääräistä tietoa ei kerätä eikä säilytetä. 

Muita teknisiä tietoja verkkopalvelun käytössä kerääntyy automaattisesti, kuten muun muassa: IP-osoite, sijainti, verkkopalvelujen ajankohta ja mitä kautta käyttäjä tuli sivustolle. Näitä tietoja kerätään asiakaskokemuksen parantamiseen ja palvelujen kehittämiseen. Löydät lisätietoa Evästeet -kohdasta.

Henkilötietojen kerääminen, käsitteleminen ja säilyttäminen

Henkilötietojen keräämiseen ja käsittelemiseen sovelletaan aina henkilötietolain edellyttämiä perusteita. henkilötietoja kerää Energiakamari Ihmeen yritykseen kuuluvat henkilöt tai yhteistyössä toimivat kuten tietojärjestelmät. Energiakamari Ihme huolehtii, että luottamuksellisuus säilyy ja tietoja käsitellään vain lain mukaisesti. Yleisesti ottaen tietoja ei yhdistetä yksittäisiin käyttäjiin.

Tietojasi säilytetään suojatuilla palvelimilla ja pääsy henkilötietoihin on suojattu henkilökohtaisilla tunnuksilla, salasanoilla ja käyttöoikeuksilla. Henkilötiedot ovat luottamuksellisia eikä niitä luovuteta ulkopuolisille. Henkilötietoja säilytetään lain vaatima aika (esimerkiksi kirjanpitolaki), pidempien ohjausjaksojen jälkeen henkilökohtaiset ohjauksiin liittyvät tiedot kuitenkin hävitetään heti.

Asiakkaan tietoja ei luovuteta EU/ETA -alueen ulkopuolelle, jos alihankkija tai palvelin (esimerkiksi uutiskirje tai kyselylomakkeet), joka käsittelee tietoja sijaitse alueella. Rekisterinpitäjä kuitenkin huolehtii, että tietojen käsittely, siirto ja tallennus toteutuu lain edellyttämällä tavalla ja luottamuksellisesti.

Kerättyjen tietojen perusteella (esimerkiksi tekniset tiedot) voidaan käyttäjälle lähettää kohdennettuja ilmoituksia ja sisältöä palveluista oikeutettujen etujen, eli liiketoiminnan kasvattamisen puolesta, mikä ei kuitenkaan sitouta käyttäjää mihinkään.

Asiakkaan oikeudet

Asiakas voi poistaa tietonsa milloin tahansa Energiakamari Ihmeen asiakasrekisteristä niin laajasti, kuin se lakien osalta on mahdollista (esimerkiksi kirjanpitolaki). Asiakkaalla on myös oikeus muuttaa ja peruuttaa suostumuksensa tiedoista tai rajoittaa ja muuttaa tietojaan. Asiakkaalla on oikeus kieltää suoramarkkinointi. Muutokset rekisteriin tapahtuu yhteydenotolla rekisterinpitäjään virallisesti todentamalla tietosi sähköpostitse yllä olevaan sähköpostiosoitteeseen.

Henkilökohtaiset tiedot

Asiakasrekisterin henkilötiedot ja ohjauksien henkilökohtaiset tiedot poikkeavat toisistaan. Asiakkaan ohjauksissa kerätään tietoa yleisesti ohjauksen kulusta, käsiteltävistä aiheista ja menetelmistä. Tietoja säilytetään lukitussa paikassa muiden ulottumattomissa eikä tietoja luovuteta muille. Tiedot hävitetään ohjauksien loppuessa. Asiakkaalla on oikeus nähdä hänen asiakastietonsa ottamalla yhteyttä rekisterin pitäjään niin halutessaan.

Evästeet

Energiakamari Ihmeen verkkosivuilla käytetään evästeitä mahdollisimman hyvän käyttäjäkokemuksen takaamiseksi. Evästeet ovat verkkopalvelimen tallentamia tietoja siitä, miten asiakas käyttää verkkosivua. Evästeitä voi hyödyntää palvelujen ja verkkosivuston kehittämiseksi sekä palveluiden kohdentamiseksi. Evästeet hyödyttävät myös sinua, koska ne muistavat, kuinka käytit sivujamme viimeksi ja tarjoavat sinulle vastaavaa kokemusta myös uudelleen.

Käyttäjä voi antaa suostumuksen tai kieltää evästeiden käytön verkkosivulla laitteensa asetuksista. Tästä saat lisätietoa ja ohjeita käyttämäsi selaimen asetuksista. Kannattaa kuitenkin huomioida, että evästeiden rajoittaminen saattaa rajoittaa verkkosivuston toimivuutta.

Muuta

Mikään sähköinen tallennus tai tiedonsiirto ei välttämättä ole sataprosenttisen luotettava. Energiakamari Ihme sitoutuu kuitenkin suojaamaan ja turvaamaan omalta osaltaan rekisterin. Jos tietoturvallisuudessa tapahtuu virheitä, sitoudun tarvittaviin toimenpiteisiin, muun muassa ilmoittamaan asiasta heti sekä viranomaisille että rekisterissä olevalle. Käyttäjän velvollisuuksiin kuuluu tarpeeksi hyvän yksityisyyssuojan  ja tietoturvallisuuden varmistaminen esimerkiksi tarpeeksi vahvalla salasanalla ja viruksen torjunnalla.

Lisätietoja tietosuojaan liittyvistä asioista saat osoitteesta johanna@energiakamariihme.fi.

Kopiointi

Jos kopioit jotain Energiakamari Ihmeen sivujen sisällöstä, sitoudut mainitsemaan Energiakamari Ihmeen sisällön lähteeksi.