0407227659

johanna@energiakamariihme.fi

Mitä on energiahoito ja mitä energiahoidossa tapahtuu? Hoitomuoto on osalle melko tuntematon ja herättää kysymyksiä, joten luvassa perehtymistä energiahoitamiseen.

Energiahoito Oulu, Oulunsalo

Rentoutumista kehon ja mielen tasolla.

Energiahoito täydentävänä hoitomuotona

Energiahoidot ovat täydentävä hoitomuoto ja lähestymistapa on ennaltaehkäistä sairauksia, edistää paranemista ja tukea ihmisen kehomielen hyvinvointia. Energiahoidosta saa apua kivunlievitykseen ja se vapauttaa kehon jännityksiä syvemmällä tasolla. Hoidot tasapainottavat keho-mieltä, syvärentouttaa, palauttaa ja rauhoittaa. Hoidot lisäävät myös kokonaisvaltaista hyvinvointia ja laskee ihmisen stressitasoa. Hoidon teho ja vaikutukset perustuvat kehon omien paranemisprosessien käynnistymiseen, parasympaattisen hermoston aktivoitumiseen ja se lisää kehon omaa immuunipuolustusta. Energiahoidossa keskitytään ennemminkin oireen taustalla olevaan syyhyn eikä niinkään aleta parantaa itse oiretta.

Ihmisläheisemmin kerrottuna energiahoito purkaa ihmisestä taistele ja pakene -tilaa ja aktivoi paranemistilaa. Hoito tapahtuu hermostotasolla, mihin ihmisen tietoinen taso ei pääse. Hoito purkaa kroonista stressiä, mikä on varastoitunut kehoon. Hoitajana en itse paranna asiakasta, vaan elvytän ja stimuloin sekä energisoin kehon pisteitä, jolloin keho alkaa itse parantamaan itseään. Oikeastaan hoidoissa ei siis paranneta sanan varsinaisessa merkityksessä, vaan estetään ja katkaistaan kehossa informaation siirtyminen tiettyyn kohtaan tai tiettyjen kanavien läpi. Tällöin hermosto alkaa luontaisesti parantamaan kehon epätasapainotilaa itse.

Lääketiede ja täydentävät hoitomuodot, kuten energiahoito eivät poissulje toisiaan. Parhaimman vaikutuksen yleensä saakin silloin, kun hoidettava saa kokonaisvaltaista tukea ongelmaansa. Energiahoitoon voi tulla myös ilman isompaa syytä rentoutumaan, koska hoito on todella lempeää hoitomuotoa. Energiahoito poistaa energiatukoksia ja lisää energiaa virtaamaan vapaasti kehossa, jolloin hoidon jälkeinen vaikutus on kevyt, vapautunut ja rentoutunut olotila. 

Energiahoito Oulu, Oulunsalo

Paluu luonnollisen palautumisen tilaan.

Energiahoidon vaikutukset

Teen erilaisia energiahoitoja erilaisiin syihin oppimillani menetelmillä. Fyysisiin kiputiloihin tai kehon epätasapainotilaan teen energeettistä jäsenkorjausta. Stressin purkamiseen ja rentouttamiseen teen syvärentouttavan energiahoidon. Itsetuntemuksen lisäämiseen ja negatiivisten asioiden vapauttamiseen teen intuitiivisia ja psykologisia tunnekehonhoitoja. Yleinen vaikutus kaikilla tekemilläni energiahoidoilla on tasapainottava, rauhoittava ja hyvinvointia lisäävä. Hoito tapahtuu kevyesti koskettamalla ja osaksi pitämällä käsiä kehon läheisyydessä. Kerron myöhemmin omissa julkaisuissa lisää tekemistäni hoitomuodoista.

Jokainen hoitokerta voi olla erilainen. Vaikka hoidettava tulisi hoitoon tietyn vaivan tai syyn takia, voi olla, että hoidossa nousee ensin esiin jotain muuta, mikä auttaa vaivaan. Se on nimenomaan juurisyyn, eikä oireen hoitoa. Seuraavilla kerroilla voi aueta lisää asioita, mitkä auttavat vaivaan, tai liittyä johonkin muuhun oireeseen. Yleisesti olisikin hyvä käydä säännöllisesti hoidossa, mutta se ei ole missään nimessä pakollista. Säännöllisyys myös ennalta ehkäisee vaivojen syntymistä.

Säännöllisesti hoidossa käyminen on aikaa itselle ja lisäksi jokainen hoito on panostus omaan hyvinvointiin ja siihen, että menet vähän syvemmälle itseesi ja tutustut itseesi vähän paremmin. Hoitojen avulla voi myös lisätä itsetuntemusta. Hoidot voivat vapauttaa ja korjata traumaattisia kokemuksia, kroonista stressiä, syviä jumeja ja epätasapainotiloja, mitä et tietoisesti välttämättä huomaa. Kun energia virtaa kehossa vapaasti, olet luovempi, energisempi, voit hyvin ja ajatus kulkee paremmin.

Energiahoito Oulu, Oulunsalo

Kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin lisäämistä.

Tutkimustietoa ja perehtymistä energiahoitoon

Energiahoidoista on tehty monia tutkimuksia ja niiden tietoisuus leviää koko ajan laajemmalle. Yleisimpiä tuloksia energiahoidoista ovat havainnot syvärentoutumisesta, kivun lievittymisestä akuuteissa ja kroonisissa tapauksissa sekä mielialan ja jaksamisen parantuminen ja syvemmät yöunet. Ainakin Yhdysvalloissa energihoitoja saa myös sairaaloissa täydentävänä hoitomuotona.

Johanna Blomqvist on kirjoittanut energiahoidoista kirjan ”Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – fyysikon matka mieleen ja paranemiseen”, mikä avaa energiahoitojen maailmaa tieteellisestä näkökulmasta. Hänen mukaan energiahoito “auttaa informaatiota kulkemaan energiakehojen välillä paremmin”. Mielenkiintoisia tutkimuksia ovat myös William Bengstonin tutkimukset, joissa useat yliopistot ovat tutkineet syöpien parantamista energiahoidoilla sekä kaukohoitamisen vaikutusta, missä etäisyydellä ei ole merkitystä hoidon toimivuuteen.

Arja Lindqvist-Niemelä kirjassaan “Energialääketiede” kertoo, että energiahoidon jälkeen sekä hoidettavan, että hoitajan sähkömagneettisuus ja energiatasot olivat lisääntyneet mitattuna ennen ja jälkeen energiahoidon, ja myös tiettyjen kudosten kohdalla oli tapahtunut positiivisia muutoksia. Hoitaja ei siis luovuta omaa energiaansa, vaan saa samalla itsekin annoksen parantavaa energiaa hoitaessaan. Suosittelen tutustumaan myös Suomen energiahoitajien sivuun, johon he ovat koonneet tutkimuksia energiahoidoista.

olen itsekin saanut valtavasti apua energiahoidoista, ja toivon voivani auttaa myös sinua niin hoitamalla, mutta myös tietoiseksi tulemisella energiahoitoidoista. Tulen käsittelemään myöhemmin tarkemmin energiahoitojen hyötyjä ja vaikutuksia sekä tekemiäni energiahoitomuotoja. Teen energiahoitoja Oulussa, oulunsalossa kodin tiloissa ja hoitoihin on oma sisäänkäynti. Tervetuloa tutustumaan! Teen hoitoja myös etänä, jos matka on liian pitkä.

Käy lukemassa myös julkaisu “Energiahoidon vaikutuksia”.

Energisin terveisin, Johanna

LÄHTEET

Kvanttifysiikasta energiahoitoihin – Fyysikon matka mieleen ja paranemiseen, Johanna Blomqvist, 2017

https://bengstonresearch.com/

Energialääketiede – Kohti energiatasapainoa, Tulevaisuuden dynaaminen lääketiede, Arja lindqvist-Niemelä, 2008

Healing – bioenergia, meridiaanit, akupisteet, Boris Aranovich, 1995

Suositellut julkaisut

4 kommentit

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *