0407227659

johanna@energiakamariihme.fi

“Tulevaisuus on tulos siitä, mitä me teemme nyt.” – Pema Chödrön

Miksi tulisit ohjaukseen? Yksinkertaisesti ohjaus lisää hyvinvointia, mutta katsotaampa vähän tarkemmin. Ohjaajana autan sinua ymmärtämään paremmin itseäsi ja ympäristöäsi. Oivallat ja tiedostut omasta toiminnasta, jolloin voit vahvistaa rajojasi, voimavaroja sekä vahvuuksia ja itsemyötätuntosi lisääntyy. Saat työkaluja haitallisesta toimintamallista tai sisäisestä puheesta irti päästämiseen tai kuorman keventämiseen harteilta. Saat ohjausta sinun äärellesi, kohti aidompaa ja onnellisempaa elämää. 

Mitä ohjauksessa tehdään ja mitä sinä hyödyt?

Ohjaus keskittyy pääasiassa nykyhetken asioihin ja tilanteisiin, syventyy tämänhetkiseen asiaan, mihin kaipaat muutosta. Saat erilaisia näkökulmia oivalluttavien kysymyksien, syventävän ja läsnä olevan keskustelun sekä erilaisia harjoituksien ja tehtävien kautta. Ohjaus on prosessi, jossa ohjattava kehittää itseään ja tiedostuu omista toimintamalleistaan vahvistaen hyviä puolia ja vapauttamalla niitä, mitkä eivät enää toimi. Itsensä kehittäminen heijastuu myös kaikkeen tekemiseesi, jolloin elämästäsi tulee merkityksellisempää ja enemmän sinun näköistäsi.

Ohjaus ja valmennus Oulu, Oulunsalo.

Pysähdy hetkeksi itsesi äärelle

Miten ohjaus lisää hyvinvointia?

Vaikka ohjauksessa keskitytään pääasiassa ensin nykyhetkeen, saat myös harjoituksia ja tehtäviä jatkoa varten, jotta asiaan todella tulisi muutosta. Vaikka tietoiset ajatukset jo ohjauksen aikana ovat tärkeitä ja auttavat muutoksessa, tukee toiminta ja sitoutuminen vaikuttavasti asian kehittymistä. Toimintaan sitoutuminen muuttaa käytöstä ja ajatuksia haitallisesta sinua paremmin palvelevaan, jolloin ohjaus lisää hyvinvointia monellakin eri osa-alueella elämässäsi.

Mikä on ohjauksen fokus ja tavoite? Tiedostut ja motivoidut toimimaan eri tavalla, mikä tukee sinun hyvinvointiasi. Näin opetat itsellesi miten toimia silloin, kun hankala tilanne elämässäsi on päällä. Selkeytät omaa vastuuta asioiden suhteen ja saat merkityksellisiä ja eteenpäin vieviä apuja asioiden muuttamiseen. 

Sopiiko ohjaus sinulle? Ohjaukseen voi ja kannattaa hakea, jos tiettyyn teemaan haluaa selvennystä, ehkä jopa etäisyyttä ja eri näkökulmaa. Ohjauksen myötä voit huomata miksi ja miten asiat ovat ja mikä on sinun vastuu asiassa, eli mille voit tehdä jotakin. Ohjaus opettaa sinulle myös työkaluja stressaavia tai muuten ikäviä tilanteita varten, jolloin et vaivu toimimaan niin kuin ehkä olet tähän asti toiminut – haitallisesti itseäsi vastaan.

Kiinnostuitko? Tutustu lisää sivulta Mielitekoja – hyvinvointia mielelle.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *