0407227659

johanna@energiakamariihme.fi

Kraniosakraaliterapia on hyvin pehmeä mutta tehokas, kehoa hyvin herkästi kuunteleva hoito. Jos sinulla on päänsärkyjä, selkäongelmia, olo tuntuu turvonneelta, kireältä tai jännittyneeltä, tai jos sinulla on ongelmia sidekudoskalvojen kanssa suosittelen ehdottomasti kokeilemaan kraniosakraaliterapiaa. Kraniosakraaliterapiassa kuulostellaan kehon nesterytmiä, ja ohjataan nesteitä virtaamaan luonnollisen rytmin mukaisesti poistamalla tukoksia, kiihdyttämällä tai pehmentämällä nesteiden virtausta kehossa.

Mitä on Kraniosakraaliterapia?

CST (Chranio Sacral Therapy), eli Kraniosakraaliterapia vaikuttaa keskushermostoon, nestekiertoon sekä pehmytkudoskalvoihin. Hoito kiihdyttää aineenvaihduntaa, poistaa kuona-aineita ja tasapainottaa kehon nesteitä virtamaan vapaasti ja kehon luontaisen rytmin mukaisesti. Lisäksi nesteiden luonnollinen rytmi pitää ympäri kehoa olevia kalvoja joustavina ja elastisina.

Kraniosakraaliterapia on osteopatiasta kehitetty sivuhaara ilman kehon manipulaatiota. Hoidon ydin on kraniosakraalirytmin kuunteleminen ja auttaminen toimimaan optimaalisesti. Kraniosakraalirytmi koostuu craniumista, eli kallosta ja sacrumista, eli ristiluusta. Tähän kuuluu aivo-selkäydinneste, keskushermosto sekä sidekudoskalvot, jotka vaikuttavat kaikkeen kehon toimintaan ja hoidossa autetaan kraniosakraalirytmiä toimimaan optimaalisesti, jolloin myös keho voi kokonaisvaltaisesti paremmin.

Kraniosakraaliterapia Oulu, Oulunsalo

Kireys- ja jännitystilat helpottuvat, kun nesteiden virtausta elvytetään tasapainoisemmaksi kraniosakraaliterapian aikana

Optimaallisimmin kraniosakraalijärjestelmä, eli nestekierto huolehtii ylimääräisten kuona-aineiden poistosta sekä ravinteiden kulkemisesta kehossa. Lisäksi se pitää kehoa ja ennen kaikkea kehon faskioita elastisena ja kehon toimintaa tasapainoisena. Nestekierto vaikuttaa erityisesti kallon, selkärangan ja ristiluun alueella, mutta ulottuu faskiaalisten sidekudosten kautta aivan koko kehoon. Kraniosakraaliterapeutti kuuntelee tätä rytmiä eri kohdista kehoa, minkä voi tuntea hitaana aaltoliikkeenä. Tästä rytmistä puhutaan kehon kolmantena rytminä sydämen sykkeen ja hengityksen lisäksi.

Mihin kraniosakraaliterapia auttaa?

Kraniosakraalin rytmiin voi tulla häiriöitä esimerkiksi kroonisen kireystilan tai jännityksen seurauksena, isoissa tärähdyksissä (esim kaatumiset, törmäykset), leikkaushaavojen arpikudoksen seurauksena tai erilaisista tulehduksista. Keho on kokonaisuus ja häiriötilassa kehon kudoksiin ja nesteisiin voi aiheutua virtauksen tukoksia, mikä voi vaikuttaa ihan eri puolella kehoa, mitä luulisi. Menetelmällä voi saada helpotusta moneen keholliseen ongelmaan, etenkin päänsärkyihin, selkäkipuihin, ylivirittyneeseen hermoston toimintaan, krooniseen jännitystilaan kehossa, ja se voi auttaa myös unettomuuden ja ahdistuneen mielen hoidossa. Yleisvaikutus hoidon jälkeen on hyvin rentoutunut.

Hoito tehdään vaatteiden päältä, hyvin kevyin ottein kehoa kuunnellen. Hoidossa käydään läpi koko keho ja hoidetaan tarpeen mukaan eri alueilta. Usein isompiin vaivoihin suositellaan muutaman kerran hoitosarjaa, mutta jo yhdellä hoitokerralla on kehoa ja hermostoa rauhoittava ja rentouttava vaikutus, jolloin nesteet alkaa virtaamaan vapaammin ja kuona-aineita poistuu kehosta tehokkaammin. Ennen ja jälkeen hoidon suosittelen juomaan reilummin vettä, jolloin tehostat hoidon vaikutuksia ja aineenvaihdunta kiihtyy entisestään.

Käytän kraniosakraaliterapiaa tehdessäni Kehon viestit -hoitoa, ellet erikseen mainitse haluavasi ainoastaan tätä hoitomuotoa.

Jätä kommentti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *